Komplot Shapes

Voor het maken van prototypes tot kunstobjecten en van bootrompen tot parkinrichting kunt u bij Komplot terecht.

Vervaardiging van Prototypes
Voor de vervaardiging van prototypes maakt Komplot hoofdzakelijk gebruik van versterkt polystyreenschuim. Dit basismateriaal is goedkoop, licht, zeer snel 3 dimensionaal te frezen en recyclebaar. Grote objecten zijn goed handelbaar. Voor versterking zijn diverse materialen mogelijk. Afwerkingen met epoxy en glasmat, geven snel een sterk en glad resultaat en maken zelfs eenmalig explosievormen mogelijk. Door grof voor te frezen op ondermaat en het aanbrengen van een laag polyurethaan of ander materiaal kan zeer snel in de zelfde opspanning een grote oppervlaktenauwkeurigheid bereikt worden voor exacte modellen. Enkele voorbeelden zijn de Donkervoort en de Formule 3 gelijkende Racewagen.

Bekijk de Donkervoort >>
Bekijk de Formule 3 Racewagen >>

(Dubbel) Gekromde oppervlakken
Het vervaardigen van (dubbel) gekromde oppervlakken is over het algemeen een zeer moeilijk en tijdrovend proces. Toch is dit een specialiteit van Komplot. Met de door Komplot zelf ontwikkelde freesmachines, zoals de Dynamight, behoren grote complicaties tot het verleden. Enkele voorbeelden zijn de gevels van het Floriade Paviljoen en van het hoofdkantoor van ING te Amsterdam.

Bekijk het Floriade Paviljoen >>
Bekijk het ING hoofdkantoor >>

TU Delft en TH Rijswijk
Komplot heeft aan een aantal grote projecten van de Technische Universiteit Delft en de Technische Hogeschool Rijswijk meegewerkt. Voor onder andere de racewagen van Formule Student (TU Delft) en de Zonneboot van het Solar Team van Rijswijk werden mallen vervaardigd.

Bekijk de Superbus >>
Bekijk de racewagen van Formule Student >>
Bekijk de Zonneboot van TH Rijswijk >>

Vervaardiging van Kunstobjecten
De Dynamight machine is bij uitstek geschikt voor grote 3 dimensionale vormen. Vanuit de kunst en ontwerpwereld zijn we gevraagd om een klein model uit te werken tot een grote basisvorm. Om het product te kunnen frezen is regelmatig gebruik gemaakt van scan apparatuur om het object om te zetten in 3D data. Omdat deze data lijkt op een niet gedefinieerde wolk punten van vaak een zeer grote omvang, maken we gebruik van Deskproto van Delft Spline Systems voor de freesbaan-berekeningen. Op deze wijze hebben we diverse beelden tot 20 keer vergroot gefreesd.

Bekijk het model van de TT62 Baltic Airplane >>
Bekijk het futuristische vliegtuig >>

©2006-2007 Komplot Mechanics